Raindrop Techniek

De Raindrop techniek is in de jaren 80 ontwikkeld door D. Gary Young. De grondlegger van Young Living. Door specifieke massage technieken te integreren met specifieke essentiële oliën heeft Young Living een ervaring gecreëerd die zorgt dat de energie makkelijker door het hele lichaam vloeit. De Raindrop techniek massage bevat 9 essentiële oliën die elkaar versterken en die worden aangebracht over de ruggengraat en op de voeten. De Raindrop Techniek is het resultaat van de combinatie van de spirituele invloed van eeuwenlange rituelen van de Lakota indianen, Tibetaanse reflexologie (Vitaflex) en de laatste onderzoeken naar de essentiële oliën.

Deze Techniek is een combinatie van druppeltechniek, zachte bewegingen en lichte massage technieken met de etherische oliën van Young Living. De 9 etherische oliën die gebruikt worden tijdens deze massage, hebben een weldadige invloed op zowel spiritueel, geestelijk, lichamelijk als emotioneel niveau.

Deze combinatie zorgt voor balans en innerlijke kracht en ondersteunen de weerstand, circulatie en ademhaling. Het werkt ontspannend en kalmerend voor pijnlijke spieren en de oliën ondersteunen om lichamelijke ongemakken te verlichten.

De Raindrop Techniek Massage bevordert het proces van zelfgenezing, verbetert je spijsvertering, versterkt je immuunsysteem, brengt gedachten en emoties in balans, vermindert angst, stress en slapeloosheid, verlicht rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren, vermindert ontstekingen langs de wervelkolom en versnelt het herstel van verkoudheid, griepinfecties & blessures.

De behandeling begint met Valor bij de voeten, dit is een speciale olie samenstelling wordt het lichaam geholpen weer in energetische balans te komen. Hierbij merken de meeste mensen al de rustgevende en harmoniserende werking. De daaropvolgende Vitaflex techniek met verschillende oliën bereidt de rug op de Raindrop behandeling voor. Door het druppelsgewijs (raindrop) opbrengen van de oliën op de rug met daarbij gebruik van zachte bewegingen en lichte massagetechnieken trekken de plantaardige werkstoffen in de rugspieren en helpen het lichaam de emotionele en energetische balans weer te vinden.

Geur & Emoties

Ook door het inademen van de geur die vrijkomt uit de oliën kan er al veel gebeuren. De geurmoleculen komen namelijk via de neus in het limbisch systeem terecht. Hier kunnen ze dan ook direct invloed uitoefenen op onze emoties. De oliën stimuleren om los te laten en te ontspannen om op die manier bij te dragen aan een gevoel van zekerheid en onbezorgdheid.

De massage wordt afgesloten door nog even na te genieten onder een handdoek om de oliën extra goed hun werk te kunnen laten doen. De behandeling duurt van begin tot eind 60-90 minuten, maar de oliën werken na de behandeling zeker nog een week na in de vorm van herstel en harmonisering. Het is daarom aan te raden (net zoals na elke massage) veel water te drinken om het reinigingsproces van het lichaam te ondersteunen!